GRIS

GRIS er et audiovisuelt slående spill som handler om en ung jente som mister stemmen sin. Grafikken er tegnet av kunsteren Conrad Roset, og musikken er laget av bandet Berlinist, begge med base i Barcelona.

Hva skjer i spillet?

GRIS, som er spansk for grå, starter med spillets unge hovedperson som våkner i en statues store hånd. Der begynner hun å synge, men mister etter kort tid stemmen. Statuen smuldrer opp, og hun faller langt, langt ned, til en grå verden.

De første 30 sekundene av spillets introfilm

Gjennom spillets gang vil hun gjenvinne egenskaper, deriblant stemmen, verdenen rundt henne vil få tilbake farger, og erfaringer hun gjør seg vil gjøre henne tryggere igjen på seg selv.

Hvorfor bør du spille GRIS med barnet ditt?

GRIS er en nydelig opplevelse. Mens bakgrunnshistorien og motivasjonen til vår unge hovedperson kan virke noe uklar og abstrakt, er det opplevelsen på vei gjennom spillet som er det du vil sitte igjen med. Kunsteren Conrad Roset står for tegningene i spillet, og hans strek er særegen og vakker. Det er virkelig en glede å se tegningene hans komme til liv i den interaktive fortellingen GRIS er.

Verden får litt farge

Samtidig er musikken som bandet Berlinist har laget til GRIS enestående vakker. Bandets kvinnelige vokalist låner sangstemme til den unge hovedpersonen.

Noen spill er lettere å kalle kunst enn andre, i hvert fall om kunsten man har i tankene er den tradisjonelle gallerikunsten. GRIS er som gallerikunst, men den er interaktiv. Sammen med musikken får du en helt unik opplevelse.

En fugl du møter flere ganger gjennom spillet

Barn kan, sammen med sine foreldre, spille gjennom GRIS og få en opplevelse som stimulerer på mange plan; vakre bilder og sekvenser, spesialskrevet musikk, møte utfordringer og vokse på dem, blant andre ting.

Noen partier kan kanskje være noe skumlere, for eksempel med en stor fugl man kommer til å møte et par ganger, men det er ingen fiender i spillet, og man kan heller ikke dø. For det meste er spillets utfordringer ganske overkommelige.

Den unge jenta møter en ny venn

GRIS er som andre gode kunstverk, om det er film, musikk eller maleri; du kommer ut på andre siden med en varm følelse i hjertet.

Det tar omtrent tre timer å spille gjennom GRIS.

Om selskapet bak spillet

Nomada Studio er basert i Barcelona, akkurat som Conrad Roset og Berlinist. GRIS er deres første spill.

Aldersgrense

GRIS har en aldersgrense på 7 år. Spillet har scener som kan være skumle og intense. Tidvis møter man på et stort mørkt vesen (i form av en fugl). Denne kan virke skremmende på små barn.

Les mer om spillets aldersgrense på PEGI.info.

Hvor kan du spille GRIS?

GRIS er tilgjengelig på Mac, PC, Nintendo Switch, iOS og PlayStation 4.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s