Blanc

Blanc følger en ulveunge og en hjortekalv som først er skeptiske til hverandre, men som etter hvert hjelper hverandre frem gjennom en snøkledd verden i søken etter sine egne flokker.


Hva skjer i spillet?

Spillet starter med at hjortekalven og ulveungen dukker opp av snøen i nærheten av hverandre. I starten er de naturligvis skeptiske til hverandre, men begge plukker opp luktspor som indikerer at flokkene deres har beveget seg i samme retning. De setter dermed av gårde, og finner etter hvert ut at de sammen kan takle utfordringene de møter bedre enn om de hadde begitt seg ut på eventyr alene.

Etter kort tid med spilling vil du oppdage at ulveungen kan lirke seg gjennom trange åpninger, mens hjortekalven kan hoppe opp på høye avsatser. Gjennom spillet viser de to dyrene et utvalg ferdigheter som gjør at de kommer seg gjennom stadige mer utfordrende hindringer. På veien vil de også møte andre dyr som de hjelper, for eksempel en andemor som trenger hjelp til å frakte andungene sine gjennom vanskelig terreng.

En fornøyd andemor

Et håndtegnet spill om samarbeid og vennskap

Blanc er utelukkende i svart-hvitt, og med grafikk som tar utgangspunkt i håndtegnede arbeider. Utviklerne, Casus Ludi, har laget et spill med sterkt fokus på samarbeid og gryende vennskap. Historien i spillet fortelles utelukkende gjennom dyrenes handlinger, kroppsspråk og lydene de lager. Tempoet i spillet er rolig, og historien kan derfor følges av alle uavhengig av førstespråk og leseferdighet.

Ett av flere visuelt nydelige øyeblikk

Hvorfor spille Blanc med barnet ditt?

Blanc er laget som et spill for to personer, fremfor som et spill for én person. Den ene styrer hjortekalven, den andre styrer ulveungen. Her er ingen konkurranse, ingen mulighet for å dø, ingen altfor harde sekvenser, og man kan spille Blanc etter eget tempo. Det støtter to spillere både lokalt og online.

Sentralt for å komme videre i spillet er samarbeid. Ulveungen kan komme seg gjennom trange passasjer, mens hjortekalven kan hoppe opp til høyereliggende områder. De kan også dytte og dra gjenstander som er i veien, og noen ganger er hindringer, slik som dører eller luker, så tunge at de begge må trå til for å ha nok styrke til å åpne veien videre.

Sammen er vi sterkere

Samtidig som det er det praktiske samarbeidet som åpner den konkrete veien videre, fortelles det her også en historie om vennskap og samarbeid. I Blanc vokser vennskapet frem gjennom samarbeid og ved å hjelpe hverandre frem, og den tiltakende omtanken for hverandre – og andre – kommer hele tiden tydeligere frem gjennom spillet.

Stedvis har Blanc overganger fra et område til et annet hvor hjortekalven og ulveungen sklir nedover lange, snødekte bakker, i noe som oppleves som tydelig lek både for dem og for de som spiller spillet.

Hoi, som vi sklir!

Så hva kan du bruke Blanc til om du spiller det med barnet ditt? Snakk om vennskap! Om å hjelpe hverandre! Om at man ikke kan være flink på alt, men at vi kan hjelpe til på de områdene vi er flinke, og få hjelp tilbake på andre områder!

Snakk om hvordan vennskap starter og hvordan de utvikler seg; gjennom å leke sammen, gjennom å hjelpe hverandre, og gjennom å ha felles mål eller interesser.

Inkluderende kontroller og innstillinger for nybegynnere

Blanc har ganske enkle kontroller; venstre joystick for bevegelse, en knapp for hopping, og en knapp for samhandling med objekter. Kameraet tar spillet selv full kontroll over, og det er visuelle indikatorer som dukker opp der du bør gå, hoppe opp eller samhandle med en dør, busk eller annet som må fjernes eller dyttes på. Disse indikatorene kan slås av, om ønskelig.

Spillet er dermed ganske tilgjengelig for de som ikke har spilt så mye tidligere.

Vi hjelper hverandre frem

Aldersanbefaling

Blanc har 3-års aldersgrense.

Hvor lang tid tar spillet?

Det tar omtrent to timer å spille gjennom Blanc.

Hvor kan du spille Blanc?

Blanc er tilgjengelig på Nintendo Switch, Steam og Epic Games.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s